comment 0

Tshirt van papa wordt kindershirt (deel 2)

Oké, het shirt is af. Maar ik ben niet tevreden over het resultaat 😦

De mouwtjes zijn hier omgestikt met de tweelingnaald en helaas is de stof gaan lubberen, zoals je ziet op de foto. Verder heb ik bij het stikken van de halsboord te weinig rekening gehouden met de rekbaarheid van de stof. Toen de mouwen zo gingen lubberen had ik mij moeten bedenken dat ik er nu dus extra rek in had en daarom de halsboord met een extra centimeter moest nemen. Op de een of andere manier bedacht ik mij dit niet. Ik heb de halsboord daarom flink uit moeten rekken om uit te komen en daarbij ontschoten mij, foei, een hoop lelijke woorden. (gelukkig lag kind al op bed) Door het uitrekken is de boord wat ongelijk komen te liggen, als je goed kijkt.

De applicatie mocht Hugo uitzoeken dit keer en hij koos voor de 3 olifantjes.

Het afwerken met de overlocksteek is mij trouwens wél bevallen. En de kleurencombinatie vind ik ook geslaagd! Maar de volgende keer moet ik de voorbereiding dus beter doen…

Voor deel 1 van het projectje, zie hier.

Advertenties
Filed under: recykleren

About the Author

Geplaatst door

Welkom op mijn blog! Ik ben Montserrat en ik heb een passie voor mooie stoffen, mijn naaimachine(s) en designs uit de jaren '60 en '70. Ik ben geboren in Spanje. Dertiger. Moeder van Hugo. Stoffeerder van beroep en coupeuse in opleiding. Creatief. Nachtbraker. Gepassioneerd. Ongeduldig (ik hou niet van moeilijk gedoe). Lief. Praktisch. Mijn inspiratie is eindeloos en daar schrijf ik graag over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s